Mákosamp

Erősítők, meg midenféle

Friss topikok

  • Béla Laczkó: Szia! Lenne egy kérdésem: mikor a kimenőn mérni kellene a két oldal feszültségét ( azt az 1-3 volt... (2015.12.23. 17:02) A "misztkus" munkapontállítás.
  • draven666: üdv. gratula az új generációhoz:) lenyűgöző kívül-belül. kérdésem lenne hogy vállalsz rendelést? (2011.01.22. 14:24) A következő generáció
  • mackomester: Üdvözletem Kolléga Úr! :) Idekeveredtem valahogy a blogodra, le is vert a víz a dizájn-tól... Épp... (2010.08.09. 01:07) HatreD
  • Mákos: @bluevoodoo: lesz minden , csak legyek kész :D (2009.06.03. 15:06) Elmaradások

Linkblog

Wingrider mk1

2009.06.08. 21:38 | Mákos | Szólj hozzá!

A kolléga hozott egy PA 60 ast, hogy csináljak belőle valami olyat, ami után már nem fog másra vágyni, és vissza tudja szerezni általa a "házi" cuccokba vetett hitét. Remélhetőleg sikerült teljesíteni az elvárásokat. ( Ja, meg megegyeztünk,hogy boxermotort mindenkinek !!!).

 

Kicsit fájt a szívem miatta,hiszen nagyon jó állapotban volt az alap, de aztán nekiláttam persze.

 

Mindig próbálok újítani valamit, ergo nem csináltam még két, ugyanolyan cuccot. Itt a legszembeötlőbb talán a radiál ( "kannás" , kopirájt Grego :) elkók beleintegrálása volt a panelbe. Szerintem baromi jól néz ki , annak ellenére, hogy elvileg nem illik oda. 

Ahogy a hanyatt dobott relék sem, de összességében, így madártávlatból nézve nagyon hangulatos városkép lett a végeredmény. Ja,  és szép színes ( csajok megállapítása ). Meg néhol már szinte művészi, lásd a képeket az előző bejegyzésben :D

 

A kapcsolás is módosult , mivel volt 3 előfokcsövem (+ fázisfordító), és akolléga leszögezte,hogy ő már ezen többet nem akar módosítani, nem kell lúp se,nem is fog kelleni, kicsit gondolkodtam,hogy lehetne kihasználni mindet valami új módon, ugyanis  (fél)csövet kihasználatlanul hagyni élet ellen való vétek. (a Bogner Shivában kettő is van, muhaha )

A megoldás ez lett :

Első fokozat közös, és dupla. Tehát két trióda párhuzamosítva. Ez duplán jó, mivel nő az erősítése a fokozatnak (több géééjn, mötááál !!!), és javul a jel-zaj viszony is, mivel zajszint szempontjából független a két párhuzamos trióda, az össz zajuk a külön zajszintek gyökeinek szummájának a gyökével  egyenlő :) A jelszinteket meg csak össze kell adni.

Innen ágazik két felé a jelút, egy-egy trióda mind a torz, mind a tiszta csatinak - értelemszerűen "csöppet" más beállításban - majd újra egyesül , közös az utolsó fokozat, és a katódkövető. Igen, pontosan ugyanannyi fokozata van a két csatinak.

Eq közös, tiszta csati master hangerő nélküli.

A fázisfordító a hagyományos, hosszúfarkú megoldás, a visszacsatoló ág kapott még egy potit pluszban, magának  a vcs szintjének a szabályzására. (általában minél kisebb a vcs, annál metálabb a hangzás :)

 

 

 

 

 

A kinézetnél konkrét kikötés volt a korhűség, tehát az eredetihez hasonló, alu színű, minimál dizájnnal ellátott előlap került fel. Összességében olyan erősítő volt a cél, mint a baltás gyilkos, jól szituált középkorú férfi,  Hugo Boss öltönyének belső zsebében a rozsdás jégcsákánnyal.

 

A változatosság kedvéért megint csak a hihetetlen minőségű jútyúbos mintával tudok szolgálni : 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makosamp.blog.hu/api/trackback/id/tr601172523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása